Arbeid for Verdensbanken

Oslo, 16.09.2021

John Magne Skjelvik hos Vista Analyse har sammen med den uavhengige konsulenten Bjørn Larsen i løpet av et års tid gjennomført en rekke prosjekter for Verdensbanken. Dette har omfattet en studies som estimerer helseeffekter fra utendørs luftforurensning, dårlig innendørs luftkvalitet fra bruk av ved o.l. i husholdninger, eksponering av barn og voksne for høye konsentrasjoner av bly i luft og utilfredsstillende drikkevannskvalitet, sanitær- og hygieneforhold i Mexico, og tilhørende estimater av de samfunnsøkonomiske og kostnadene. Oppdragene i Mexico inkluderer også en vurdering av kostnadene av tap av naturressurser og naturkatastrofer i landet i 2019.

Videre har de gjennomført en studie av globale helseeffekter av reduserte konsentrasjoner av finpartiklet støv/sot (PM2,5) i luft. Over 6,4 millioner mennesker døde av PM2,5 luftforurensning i verden i 2019. En rapport som estimerer kostnadene ved global blyforurensning er også sluttført. En økonomisk verdsetting av kostnadene av luftforurensning i Hanoi Capital Region og Red River Delta i Vietnam er også ferdigstilt.

For tiden arbeider de med å anslå helseeffektene og de tilhørende kostnadene av PM2,5 luftforurensning i Bangladesh, og en studie av kostnadene av tap av naturressurser i utviklingsland.

Vista-analyse.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsenGDPR