Haakon Vennemo

Haakon Vennemo er Dr. Polit og professor i samfunnsøkonomi. Han har arbeidet i Statistisk sentralbyrås forskningsavdeling, og flere år i ECON, blant annet som daglig leder. Siden 2010 har han vært partner i Vista Analyse. I perioden 2016-2019 var han styreleder, og fra 2019 daglig leder. Haakon er en av Norges mest erfarne eksperter innen samfunnsøkonomisk basert analyse og utredning. Gjennom 25 år i bransjen har han deltatt i mer enn 200 utredningsprosjekter og ledet over 100 av dem. Han brukes også mye i Vista Analyses interne kvalitetssikring.

Haakons spesialitet er samfunnsøkonomisk analyse, markedsanalyse og evaluering av tiltak, virkemidler og institusjonelle løsninger. Han gjennomfører samfunnsøkonomisk analyse innen en rekke samfunnssektorer, fra velferdsfeltet over transport, til miljø og energi. Han er spesialist i det som ofte særpreger samfunnsøkonomisk analyse: å utrede, konkretisere og verdsette ikke-prisede virkninger på ulike områder. I analysene inngår også usikkerhetsanalyse av nytte og kostnad, der Haakon og Vista som helhet benytter Monte Carlo simulering.

Haakon er en meget erfaren prosessleder og -fasilitator. Vistas utredningsprosjekter har som regel en tidshorisont og en karakter der jevn interaksjon og tett oppfølging med arbeidsgrupper, ledergrupper og interne seminarer hos oppdragsgiver er essensielt. Således omfatter Haakons prosjektdeltagelse mye mer enn selve det analytiske bidraget. Like viktig er det å forankre analysen hos oppdragsgiver og hente innspill og kunnskap fra oppdragsgiver.

Haakon har sterk forskerkompetanse gjennom ca 50 artikler i fagfellevurderte tidsskrifter, bokkapitler mv.

Haakon arbeider også mye internasjonalt. Han har blant annet mer enn 20 års kontinuerlig erfaring med energi- og miljøanalyser for Kina.

Publikasjoner av Haakon Vennemo:
NavnHaakon Vennemo
FunksjonPartner
TittelSamfunnsøkonom (professor)
Telefon+47 91 13 67 16
Eposthaakon.vennemo@vista-analyse.no
KontoradresseMeltzers gate 4, 0257 Oslo
CVLast ned pdf | 571.7 kB

Vista-analyse.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsenGDPR