Sondre Elstad

Sondre er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Han har særdeles tung kompetanse innenfor økonomisk modellering, statistisk og økonometrisk analyse. Sondre er i ferd med å ferdigstille doktorgradsavhandlingen om hvordan usikkerhet påvirker optimale investeringsbeslutninger. I denne sammenheng har han brukt avanserte tidsseriemodeller.

Ved siden av masterstudiene jobbet Sondre i Norges Bank, der han var blant annet tilknyttet et prosjekt i historisk monetær statistikk hvor hensikten var å kartlegge Norges Banks valutareserver fra midten av 1800-tallet og frem til i dag. Han jobbet også litt med maskinlæring for å se hvordan dette kunne brukes som et prediksjonsverktøy.

I tillegg til solid teoretisk forståelse, har han også erfaring med å implementere økonomiske og økonometriske modeller numerisk ved hjelp av ulike verktøy som R, Python og Julia. Dette er verktøy han blant annet har brukt i akademisk sammenheng. I masteroppgaven skrev han om hvordan valutakursrisiko påvirker optimal forvaltning av Oljefondet. Her brukte han en stokastisk modell som han implementerte i Python. Han vant en pris for denne masteroppgaven.

Sondre har også lang og bred erfaring som seminarleder og underviser innenfor matematikk, statistikk og økonometri for økonomistudenter på bachelor- og masternivå. Dette har gitt ham erfaring i å formidle avanserte analyser på en pedagogisk og lettfattelig måte. Han har blant annet undervist maskinlæring og generell statistisk analyse på et hackaton i regi av sommerskolen ved Universitetet i Oslo.

Publikasjoner av Sondre Elstad:

    Ingen publikasjoner ble funnet.

NavnSondre Elstad
TittelKonsulent
Telefon+47 41 31 77 59
Epostsondre.elstad@vista-analyse.no
KontoradresseMeltzers gate 4, 0257 Oslo

Vista-analyse.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsenGDPR